Ελληνικά
English  French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish

το καλυτερο φαγητο : ΠΑΛΙΑΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Myrtios

Ελληνική κουζίνα
Myrtios
 ΠεριφέρειαΚΡΗΤΗΣ
 ΝομόςΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 ΔήμοςΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
 ΠόληΠΑΛΙΑΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
 Email myrtiosrestaurant@gmail.com
 Διεύθυνση Plateia Eleftherias 1, palia Xersonisos
 ΤΚ70014
 Τηλέφωνο2897024761, 6938177720
 Φαχ2897024761
 Web sitewww.myrtios.gr

Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης

Η Ανω Χερσόνησος είναι  ένα μικρό, γραφικό και ήσυχο χωριό που βρίσκεται 26 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο και 2 χιλιόμετρα περίπου νότια από την παραλιακή Χερσόνησο. Η Ανω Χερσόνησος είναι γνωστή και σαν «Παλιά Χερσόνησος» και διατηρεί άριστα τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. 
Περπατώντας στα στενά σοκάκια του χωριού θα θαυμάσετε τα όμορφα πετρόκτιστα σπίτια με τις όμορφες αυλές γεμάτες λουλούδια, τα παλιά πηγάδια και τους ξυλόφουρνους.
Απολαμβάνοντας  τη βόλτα σας στο μαγευτικό αυτό παραδοσιακό χωριό της Παλαιάς Χερσονήσσου θα βρεθείτε στην όμορφη γραφική πλατεία του χωριού, η οποία είναι εδώ και εκατοντάδες χρόνια το σημείο συνάντησης των κατοίκων της.


 
Στην είσοδο της πλατείας καθώς περπατάτε και χωρίς να το καταλάβετε θα σας τραβήξουν και θα αιχμαλωτίσουν οι μυρωδιές της παραδοσιακής οικογενειακής ταβέρνας ΜΥΡΤΙΟΣ που σας υποδέχεται με θερμή κρητική φιλοξενία. 
 
Το σίγουρο είναι ότι είστε τυχεροί που οι μυρωδιές σας τράβηξαν στην ταβέρνα Μύρτιος, γιατί οι γεύσεις από γνήσιες Κρητικές και Ελληνικές συνταγές μοναδικής νοστιμιάς θα σας καθηλώσουν. 
 
Πρόκειται για μια παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα,  χτισμένη με ντόπια πέτρα της περιοχής όπως στα παλιά αρχοντικά.
Μπορείτε να καθίσετε κάτω από την κληματαριά στο περίβολο της ταβέρνας και να νοιώσετε πως βρίσκεστε σε ένα κόσμο γαλήνης, χαλάρωσης και ηρεμίας απολαμβάνοντας το γεύμα ή το δείπνο σας.
Κάθε Δευτέρα βράδυ στην πλατεία της παλιάς Χερσονήσου μπορείτε να παρακολουθήσετε κάτι ξεχωριστό, το παραδοσιακό Κρητικό γλέντι με μουσική & Κρητικούς χορούς από τοπικά συγκροτήματα.
Η κουζίνα της  ταβέρνας Μύρτιος σας προσφέρει παραδοσιακά Κρητικά και Ελληνικά φαγητά με ντόπια αγνά προϊόντα. 
 
Μπορείτε να δοκιμάσετε το ψωμί που ζυμώνεται και φουρνίζεται εκείνη τη στιγμή που το παραγγέλνεται. Επίσης το κλέφτικο στο ξυλόφουρνο, το χερσονιώτικο και τα ψητά της ώρας. 
 
Επίσης 20 διαφορετικά είδη πίτσας και μακαρονάδας, όπως και διεθνή φαγητά. 
 
Η ετοιμασία των φαγητών και η άψογη εξυπηρέτηση σας γίνεται από τους ιδιοκτήτες Γιώργο και Δημήτρη Λασιθιωτάκη  με αγάπη και μεράκι, αλλά κυρίως με την φροντίδα που οι άνθρωποι της Κρήτης νιώθουν και προσφέρουν στους επισκέπτες τους.
 
Ο Ξυλόφουρνος της ταβέρνας Μύρτιος είναι ένα από τα στοιχεία που κάνει τη διαφορά στο να πετυχαίνονται γεύσεις που είναι κατά πολύ ανώτερες από τις συνηθισμένες. 
 
Εάν λοιπόν και εσείς θέλετε μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα Μύρτιος!... και η εμπειρία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη!!!
Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας 1, Παλιά Χερσόνησος, 70014
Τηλέφωνο: 2897024761
email: myrtiosrestaurant@gmail.com

Street: Plateia Eleftherias 1, palia Xersonisos, 70014
Telephone: 2897024761