Επιστροφή
Πέμπτη 06 Οκτωβρίου 2022 08:40
Μους διπλής σοκολάτας


Υλικά

2 x 400ml συσκευασίες κρέμα καρύδας με πλήρη λιπαρά ή γάλα καρύδας
2 κ. σ. γλυκαντικό ζαχαροπλαστικής (ή ζάχαρη άχνη )
3 κ. σ. κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
20 γρ. σοκολάτα 70%, τριμμένη (ή τσιπς σοκολάτας χωρίς ζάχαρη)
Επιπλέον τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Τοποθετήστε τις σφραγισμένες συσκευασείς με την κρέμα καρύδας (ή το γάλα) στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χωρίς να κουνήσετε τα κουτιά, ανοίξτε τα προσεκτικά και βγάλτε με το κουτάλι την παχύρρευστη κρέμα που βρίσκεται στην κορυφή. Μεταφέρετε την παχύρρευστη κρέμα σε ένα μπολ και πετάξτε όλα τα υγρά που έχουν μείνει στον πάτο των συσκευασιών.
Βήμα 2
Προσθέστε το γλυκαντικό (ή τη ζάχαρη άχνη) και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα με ένα μίξερ χειρός (ή με ένα σύρμα) μέχρι να γίνει παχύρρευστη και κρεμώδης κρέμα (περίπου 1-2 λεπτά). Κρατήστε περίπου 4 κουταλιές της σούπας από την απλή «σαντιγί» για να τη χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για το σερβίρισμα και αφήστε την στην άκρη.
Βήμα 3
Προσθέστε το κακάο και το αλάτι μέσα στην κρέμα και χτυπήστε (ή ανακατέψτε με το σύρμα) ξανά μέχρι να αποκτήστε ένα λείο και παχύρρευστο μείγμα. Προσθέστε μέσα και την τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά).
Βήμα 4
Βάλτε τη μους στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και να είναι έτοιμη για σερβίρισμα ή σερβίρετε αμέσως. Βάλτε τη «σκέτη σαντιγί» πάνω από τη μους και πασπαλίστε με την τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά).

newsbeast.gr