Επιστροφή
Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 15:45
Πέντε απλά βήματα για να ψήσετε ζουμερές μπριζόλες


Πέντε απλά βήματα θα σας φέρουν πιο κοντά σε καλοψημένες, ζουμερές μπριζόλες που θα... συζητηθούν πολύ.

1. Βγάζετε την μπριζόλα από το ψυγείο 30΄ πριν τη μαγειρέψετε, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι, θα ψηθεί καλύτερα, πιο γρήγορα και ομοιόμορφα. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο, η μπριζόλα δεν θα μείνει κρύα στο κέντρο της και θα γίνει πιο μαλακή και γευστική.

2. Αν θέλετε να ψήσετε την μπριζόλα στο γκριλ, αλλά και στην ψηστιέρα υγραερίου, θα πρέπει να τα προθερμάνετε και τα δύο σε μέτρια-υψηλή φωτιά και να περάσετε τη σχάρα με λάδι ώστε να μην κολλήσει το κρέας. Αν πάλι προτιμάτε να την ψήσετε σε τηγάνι με ραβδώσεις, ζεσταίνετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά με 1 κ.γ. λάδι.

3. Ταμπονάρετε ελαφρώς την μπριζόλα με μια χαρτοπετσέτα λίγο πριν από το μαγείρεμα.

4. Πριν βάλετε την μπριζόλα στο τηγάνι χρησιμοποιήστε μια γενναιόδωρη ποσότητα από αλάτι και ρίξτε μαύρο πιπέρι, για πιο γευστική κρούστα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά της αρεσκείας σας.

5. Ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία και μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι η μία πλευρά της έχει ψηθεί καλά τη γυρίζετε από την άλλη. Αποφύγετε τα πολλά γυρίσματα, που μπορεί να της στερήσουν τους χυμούς της.

6. Όταν είναι πλέον έτοιμη, την απομακρύνετε από τη φωτιά και την αφήνετε να ξεκουραστεί πάνω στον πάγκο της κουζίνας καλυμμένη με αλουμινόχαρτο για 5΄ πριν την κόψετε. Αυτός ο χρόνος επιτρέπει στις ίνες του κρέατος να χαλαρώσουν και να συγκρατήσει η μπριζόλα τους χυμούς της.




myrtios.gr