Ελληνικά
English  French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish

το καλυτερο φαγητο : ΜΑΡΟΥΛΑ

Fantastiko

Παραδοσιακή κουζίνα
Fantastiko
 ΠεριφέρειαΚΡΗΤΗΣ
 ΝομόςΡΕΘΥΜΝΗΣ
 ΔήμοςΡΕΘΥΜΝΗΣ
 ΠόληΜΑΡΟΥΛΑ
 Email
 ΔιεύθυνσηMaroulas
 ΤΚ74001
 Τηλέφωνο2831072369
 Φαχ
 Web site
 Νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου και 10 χιλιόμετρα από την πόλη, βρίσκεται ο Μαρουλάς, παραδοσιακό χωριό, στο οποίο διασώζεται έντονα το βενετσιάνικο χρώμα.
Τα περισσότερα κτίρια ανάγονται στην περίοδο της ενετοκρατίας, αλλά θεωρείται πιθανό η περιοχή να κατοικούνταν ίσως και επί Μινωικής περιόδου.

O Μαρουλάς είναι κτισμένος στην κορυφή ενός λόφου, σε υψόμετρο 240 μέτρων έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός και παραδοσιακός οικισμός μέσης πολιτιστικής αξίας.

Διαδρομή ανάμεσα στους ελαιώνες, σε οδηγεί στον ιστορικό οικισμό. Σύμφωνα με την παράδοση, το χωριό πήρε το όνομά του από τη βοσκοπούλα Μαρούλη που βόσκοντας τα πρόβατά της στην περιοχή βρήκε μια πηγή με χωνευτικό δροσερό νερό.

Η πηγή αυτή υπάρχει στο χωριό από τη Βενετοκρατία.

Στο ψηλότερο μέρος όμως του βουνού βρίσκεται η ταβέρνα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ...
Μία οικογενειακή ταβέρνα που επικρατεί στον λόφο της περιοχής Μαρουλά.

Η οικογένεια Ανωμεριανάκη έχει δημιουργήσει εδώ κάτι φανταστικό. Δεν θα μπορούσε βέβαια το όνομα της ταβέρνας να είναι διαφορετικό! Γιατί?

Γιατί ... η θέα που θα απολαύσετε είναι φανταστική!! Με θέα όλη την πόλη του Ρεθύμνου, τη θάλασσα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα...
Γιατί ... ο αέρας που θα αναπνεύσετε είναι φανταστικός!!!
Γιατί... το φαγητό που θα φάτε είναι φανταστικό!!! Με την κυρία κούλα στη κουζίνα όπου με πολύ αγάπη, μεράκι και πείσμα προσφέρει στους επισκέπτες της κρητικές παραδοσιακές λιχουδιές φτιαγμένα όλα από τα χέρια της... αλλά και το πιο σημαντικό... όλες οι πρώτες ύλες είναι δικής τους παραγωγής.

Μπορεί λοιπόν η βοσκοπούλα Μαρούλη να βρήκε την πηγή με το χωνευτικό δροσερό νερό... αλλά εμείς σας δίνουμε την δυνατότητα να βρείτε αυτήν την φανταστική ταβέρνα με πραγματικά πολύ καλό και γνήσιο κρητικό φαγητό!

Ταβέρνα φαντάστικο λοιπόν για να περάσετε μία φανταστική ανάμνηση....