Ελληνικά
English  French German Greek Italian Portuguese Russian Spanish

το καλυτερο φαγητο : ΚΟΥΡΝΑ

I Neraida tis Limnis

Παραδοσιακή κουζίνα
I Neraida tis Limnis
 ΠεριφέρειαΚΡΗΤΗΣ
 ΝομόςΧΑΝΙΩΝ
 ΔήμοςΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ
 ΠόληΚΟΥΡΝΑ
 Email
 ΔιεύθυνσηLIMNI KOURNA
 ΤΚ73007
 Τηλέφωνο2825 061776
 Φαχ
 Web site
Η Λίμνη Κουρνά είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη και βρίσκεται στον Δήμο Αποκόρωνα του Νομού Χανίων.

Στην αρχαιότητα ήταν γνωστή με το όνομα Κορησία, αλλά αργότερα πήρε το σημερινό όνομά της από την αραβική λέξη που σημαίνει λίμνη.

Ανάμεσα στα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν και τους χρυσοπράσινους ελαιώνες, η σκοτεινή γαλαζοπράσινη «πινελιά» της λίμνης και η περιοχή γύρω της αποτελούν σημαντικό οικοσύστημα και προστατεύεται με ένταξή της στο δίκτυο Natura 2000.

Όπως σχεδόν κάθε λίμνη που περιβάλλεται από μυστηριώδεις θρύλους και ιστορίες, έτσι και η λίμνη Κουρνά έχει τη δική της ιστορία που λέει για μια νεράιδα που εμφανίζεται τα φεγγαρόλουστα βράδια να χτενίζει τα μακριά μαλλιά της.

Για τη νεράιδα του Κουρνά υπάρχουν δυο διαφορετικοί θρύλοι που μπορείτε εύκολα να αναζητήσετε αλλά στην περίπτωση μας θα σας πούμε για την πραγματική Νεράιδα της Λίμνης που θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή με την εικόνα της και τις μυρωδιές της.

Θα σας καλωσορίσει στο μαγευτικό φυσικό περιβάλλον της, όπου θα σας προσφέρει κρητική φιλοξενία απλόχερά και αυθεντικά.

Σίγουρα όμως έχετε καταλάβει ότι δεν πρόκειται για μύθο, αλλά για την Ταβέρνα ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ.

Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ είναι μια παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα που εκπροσωπεί επάξια την Κρητική Κουζίνα μαγειρεύοντας παραδοσιακά φαγητά.

Οι πρώτες ύλες είναι επιλεγμένες από ντόπιους παραγωγούς και για όλα τα φαγητά επιλέγονται ποιοτικά λαχανικά και ντόπια κρέατα άριστης ποιότητας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα και εκλεκτά κρέατα της ώρας όπως, παϊδάκια, λουκάνικο, τσιγαριαστό, «σπιτικό» απάκι και ντολμαδάκια.

Δοκιμάστε όλες τις σπεσιαλιτέ της Κρητικής γης αλλά σας προτείνουμε να αφήσετε λίγο χώρο για το χειροποίητο παγωτό που φτιάχνεται από γάλα παραγωγής τους, τους διαθέσιμους μήνες.

Οι Κυριακές εμπλουτίζονται με γεύσεις από αντικρυστό, κοντοσούβλι και κοκορέτσι ψημένα παραδοσιακά.

Ο Σήφης Κουράτορας και η σύζηγος του Δέσποινα ιδιοκτήτες της Νεράιδας, φροντίζουν καθημερινά με αγάπη, μεράκι και πολύ πολύ όρεξη, η επίσκεψη σας στη ΛΙΜΝΗ ΚΟΥΡΝΑ, να ολοκληρωθεί με ένα μοναδικό γεύμα ή δείπνο που θα δικαιώσει και θα απογειώσει στο μέγιστο την ΕΠΙΛΟΓΗ σας.